Älykoti Suomennettuna Jokaiselle!

Mikä on älykoti?

Älykoti on koti, jossa laitteet ja järjestelmät on yhdistetty internetiin tai paikallisverkkoon(LAN). Tämä mahdollistaa laitteiden etäohjauksen ja automatisoinnin, mikä tekee kodista turvallisemman, mukavamman ja energiatehokkaamman.


Lue pidempi selostus, että mikä on älykoti

Miksi ostaisin älykotilaitteita?

Älykotilaitteet tarjoavat monia etuja. Ne voivat parantaa kodin turvallisuutta, säästää energiaa, lisätä mukavuutta ja jopa nostaa asuntosi arvoa. Lisäksi ne mahdollistavat kodin hallinnan mistä tahansa internet-yhteyden avulla.

Nainen hallitsee kotia käyttäen tietokonetta ja puhelinta

Lue kaiken kattava blogimme "Miksi ostaa älykotilaitteita"

Mikä on Sonoff?

Sonoff on yritys, joka valmistaa erilaisia älykotilaitteita. Kotimaatti.fi myy Sonoffin älykotilaitteita siitä syystä, että se sopii hyvin jokaiselle, sekä jokaiseen kotiin että toimistoon. Laitteita on jokaiseen tarkoitukseen, eli et tarvitse montaa eri sovellusta puhelimeesi, vaan kaikki saadaan toimimaan yhden sovelluksen avulla.


Sonoff logo

Täällä kerromme, mikä Sonoff on ja mitä Sonoff tarjoaa

Kenelle älykoti sopii?

Älykoti sopii kaikille, jotka haluavat tehdä kodistaan mukavamman, turvallisemman ja energiatehokkaamman. Se sopii vuokra-asuntoon tai omaan. Et tarvitse isoa sijoitusta päästäksesi käsiksi älykodin maailmaan. Se on erityisen hyödyllinen niille, jotka arvostavat teknologiaa ja haluavat hyödyntää sitä parantaakseen elämänlaatuaan. Energiansäästö tuo myös säästöä lompakkoon.

Älykoti kuvana, missä käyttötarkoitus on kaikkeen
Asutko vuokralla ja mietit älykotijuttuja - Lue lisää!

Omistatko oman asunnon ja mietit älykotia? - Lue lisää!

Miten kaikki toimii?

Älykotijärjestelmät toimivat yleensä siten, että laitteet yhdistetään kotiverkkoon langattoman yhteyden kautta. Ne voidaan sitten ohjata mobiilisovelluksen tai ääniohjauksen avulla. Joissakin tapauksissa laitteet voivat myös kommunikoida keskenään automatisoidun toiminnan aikaansaamiseksi.

Älykodin hallinta tapahtuu puhelimella tai äänellä

Mikä on Google Home?

Google Home on Googlen valmistama älykaiutin, joka toimii myös ääniohjattuna digitaalisena avustajana. Sen avulla voit ohjata älykotilaitteitasi, kuunnella musiikkia, saada uutisia ja paljon muuta. Sonoff laitteet toimivat myös Google Homen kanssa.

google home logo

Kuinka voin ohjata Sonoff-laitteitani?

Sonoff-laitteita voidaan ohjata useilla tavoilla. Yksi yleisimmistä tavoista on käyttää eWeLink-sovellusta(Puhelin ja tietokone), joka mahdollistaa laitteiden etähallinnan. Lisäksi jotkin Sonoff-laitteet tukevat ääniohjausta esimerkiksi Google Homen tai Amazon Alexan kautta.

Älykotia voidaan ohjata puheella, puhelimella, tunnistimilla tai tietokoneella

Mikä on eWeLink-sovellus?

eWeLink on mobiilisovellus, jonka avulla voit hallita Sonoff laitteita. Sovelluksen avulla voit esimerkiksi kytkeä laitteita päälle tai pois päältä, asettaa ajastimia ja luoda automaatioita.

ewelink-sovelluksen toimistonäkymän esittely

Mitä hyötyä älykodista on?

Älykodista on monia hyötyjä. Se voi parantaa kodin turvallisuutta esimerkiksi hälytysjärjestelmien ja turvakameroiden avulla. Älytermostaatit ja -valot voivat auttaa säästämään energiaa. Lisäksi etähallinta mahdollistaa kodin laitteiden hallinnan mistä tahansa. 

Kuva esittää, että myös talon arvo nousee, kun siitä tekee älykkään ja modernin

Mikä on Alexa Assist?

Alexa Assist on Amazonin kehittämä digitaalinen avustaja, joka toimii useissa Amazon Echo -laitteissa. Sen avulla voit ohjata älykotilaitteitasi, kuunnella musiikkia, saada uutisia ja paljon muuta.

amazon alexa logo

Mitä tarvitsen laitteiden lisäksi?

Älykotijärjestelmän käyttöönottoon tarvitaan yleensä älykotilaitteiden lisäksi langaton verkkoyhteys ja mobiililaite, jolla hallita laitteita. Joissakin tapauksissa saatat tarvita myös keskusyksikön, joka toimii laitteiden välisenä “siltana”.Vaikka moni tuote on itse asennettavissa, niin kiinteästi asennettavat laitteet vaativat aina sähkömiehen paikalle. Voit myös varmistaa meiltä, mitä saat tehdä itse.