Miksi ostaisin älykotilaitteita?

Miksi ostaisin älykotilaitteita?

Älyrakennuksen ja älykodin trendi kasvaa!

Älykotiteknologia on viime vuosina ottanut valtavia harppauksia eteenpäin. Yksi merkittävä toimija tällä alalla on Sonoff, joka tarjoaa laajan valikoiman älykkäitä kotilaitteita. Mutta miksi sinun pitäisi harkita älykotilaitteiden hankkimista? Tässä artikkelissa käsitellään neljää pääaihetta: pörssisähkön ohjaus, asunnon arvon nousu, mukavuus kotona ja modernimpi asunto.

Moderni asunto espoossa

Pörssisähkön ohjaus

Sonoffin älykotilaitteet mahdollistavat pörssisähkön ohjauksen. Jos et tiedä, mitä pörssisähkö on, niin nopeasti kerrottuna sähkön hinta vaihtelee. Sähkön hinta saattaa olla jopa ilmaista. Tällöin kotiautomaatio tulee esille! Älykotilaitteet voivat automaattisesti säätää sähkönkulutusta sen mukaan, milloin sähkö on halvinta. Tämä voi johtaa merkittäviin säästöihin sähkölaskussa. Hyvänä esimerkkinä on lämminvesivaraaja. Lämminvesivaraaja on kotitaloudessa melkein suurin sähkönkuluttaja.

Esimerkkitilanne on 3kW lämminvesivaraajasta, jota lämmitetään 4 tuntia päivässä. (12 kWh / päivä ). Ilman automaatiota saatat huomata, että lämminvesivaraaja on päällä, kun sähkönhinta saattaa olla jopa 0,21€ / kWh. Tällöin päivässä pelkästään lämminvesivaraaja kuluttaa ~2,5€ / päivä. 
Jos skenaario tapahtuu kaikista kalleimpiin hetkiin ja tämä olisi tuo 0,21€ / kWh. 
Maksaisit vain lämminvesivaraajan lämmityksestä vuodessa ~920€.

Esimerkkinä automaatio: Lämminvesivaraaja lämmittää vain silloin, kun pörssisähkön hinta on max. 0,06€/kWh. = 0,72€ / päivä = 262,8€ Vuosi

Kuulostaako uskomattomalta? Se on täysin totta. Tämä on yksi syy, miksi ihmiset haluavat kotiautomaatiota nykypäivänä. 

Älykoti auttaa säästämään kuluissa, mutta myös on moderni

Asunnon arvon nousu

Älykotiteknologian asentaminen voi nostaa asunnon arvoa. Nykyään monet ostajat arvostavat kodin älykkyyttä ja ovat valmiita maksamaan siitä. Sonoffin laitteet ovat edullinen tapa lisätä kodin älykkyyttä ja siten nostaa sen arvoa.

Saatat olla kuullut puhuttavan pintaremonteista, keittiöremonteista ja kylpyhuoneen remonteista. Oletko kuitenkaan kuullut sähköremonteista?
Älykoti remontit ovat yleistyneet vasta vuoden 2020 jälkeen, eikä niistä vieläkään puhuta paljoa. Tähän on kuitenkin tulossa muutos muutaman vuoden aikana. 

Tukes suosittelee sähköasennusten elinkaareksi 50 vuotta. Tätä lukiessa kannattaa miettiä, että kuinka vanhassa asunnossa itse asut? Yleensä asunnon arvon nostoa mietitään, kun halutaan laittaa asunto myyntiin. Oletko miettinyt asiaa toisin päin. Kun muutat asuntoon, niin halut, että asuntosi arvo alkaa heti nousemaan ja myös kotisi on moderni ja mukavampi. Lisäksi laitteet digitalisoituvat kovaa vauhtia, mikä kannattaa miettiä pitkän aikavälin suunnitelmassa. 

Kuinka paljon älykodin remontti vaikuttaa jälleenmyyntiarvoon?

Wiser:in mukaan jälleenmyyntiarvo kohoaa noin 2,5%.

Pohjoismainen asumisbarometri 2022:
4/10 ihmisestä kokee tärkeäksi, että heidän asuntonsa rakentamisen ilmastovaikutukset ovat mahdollisimman vähäiset. 

Perheistä, joissa on teini-ikäisiä lapsia voi tulla ilmasto- ja kestävyystyön vetäviä voimia. Tutkimuksen mukaan näissä perheissä arvostetaan eniten ilmastoälykkäitä koteja. 

Lähes 6/10 uskoo, että matalaenergia-asuntojen arvo nousee tulevaisuudessa enemmän, kuin asuntojen, joissa energiaa kuluu enemmän. 

LED-valaisin keskellä kahvipöytää

Mukavuus kotona

Älykotilaitteet voivat tehdä kodistasi mukavamman. Esimerkiksi Sonoffin älykkäät valaisimet voivat automaattisesti säätää valaistusta sen mukaan, kuinka paljon luonnonvaloa on saatavilla. Tämä voi parantaa merkittävästi kodin tunnelmaa.
Myös valaisimet osaavat tulkita monia tilanteita ja voit luoda automaattisia skenaarioita. Esimerkiksi valot menevät aina pois päältä, kun lähdet töihin. Vaihtoehtoisesti voit myös lisätä liiketunnistimia, jolloin valot syttyvät vain, kun liikut huoneessa. Tällöin valot eivät jää ikinä palamaan turhaan!

Sonoff lednauhat saa säädettyä tilaisuuteen sopivaksi. 2 tyttöä tanssii musiikin tahtiin, kun valot vaihtuvat.

Modernimpi asunto

Älykotiteknologia voi tehdä kodistasi modernimman. Sonoffin laitteet ovat suunniteltu olemaan huomaamattomia ja tyylikkäitä, joten ne sopivat hyvin mihin tahansa sisustukseen. Miltä tuntuisi aloittaa päivä ihanalla kahvin tuoksulla, valaistus on kevyempi, verhot aukeavat taustalla ja sinä saat olla vielä sängyssä makoilemassa? Luit ihan oikein. Kaikki tämä on mahdollista älykodissa. 

Kahvinkeittimen pystyy automatisoimaan päälle puhelimella

Älykäs katkaisija on suunniteltu jokaisen asuntoon näyttäväksi ja moderniksi

Takaisin blogiin