Korvaa Useat Zigbee Keskukset Yhdellä Donglella - SONOFF Zigbee 3.0 USB Dongle Plus

Korvaa Useat Zigbee Keskukset Yhdellä Donglella - SONOFF Zigbee 3.0 USB Dongle Plus

Eri Merkkien Zigbee Keskukset ja Laitteet

Kuten tiedämme, älykkäät Zigbee-tuotteet tarvitsevat Zigbee-keskuksen toimiakseen. Eri merkkien Zigbee-tuotteilla on omat keskuksensa, mikä tarkoittaa, että kun hankit muita merkkien Zigbee-tuotteita, sinun on hankittava myös niiden keskukset ja ladattava vastaavat sovellukset varmistaaksesi, että ne toimivat kunnolla. Tämä on melko hankalaa käyttäjille. On paljon parempi, jos on olemassa universaali keskus, joka sopii lähes kaikkien merkkien Zigbee-laitteille ja joka voi myös ohjata niitä yhdellä alustalla LAN: n kautta eri sovellusten sijaan, jotka toimivat pilvien kautta.

Mikä on SONOFF Zigbee 3.0 USB Dongle Plus ja mihin sitä käytetään?

SONOFF Zigbee 3.0 USB Dongle Plus. Voit pitää sitä universaalina keskusyksikkönä melkein kaikille Zigbee protokollaa käyttäville laitteille. Toisin kuin tavalliset keskukset, se ei ole verkossa Wi-Fi:n kautta, vaan USB:n kautta sarjaporttiin, joka pääsee käsiksi tietokoneen ohjelmistoon tai liitännäiseen, kuten Home Assistant LAN-hallintaan.

Tuote on ystävällinen käyttäjille, jotka pitävät Tee-Se-Itse järjestelmästä ja avoimen lähdekoodin alustoja käyttäen. Siinä on tietty tekninen kynnys.

Dongle on esiasennettu avoimen lähdekoodin coordinator firmwarella Koenkk:ltä, mutta voit myös vaihtaa firmwaren itse ja käyttää sitä Zigbee-reitittimenä verkon kantaman laajentamiseksi.

Ohjaa kotiasi Home Assistant ZHA:n tai Zigbee2MQTT:n avulla

Home Assistant on avoimen lähdekoodin kotiautomaatio, joka asettaa paikallisen hallinnan ja yksityisyyden etusijalle. ZHA (Zigbee Home Automation) integroituu Home Assistant:iin. Dongle voidaan liittää ja käyttää ZHA:n kautta. Se on helpompi tapa aloittaa, jos olet jo asentanut Home Assistantin.

Zigbee2MQTT on monimutkaisempi konfiguroida, mutta tukee nyt enemmän laitteita verrattuna ZHA:han. Voit nähdä luettelon laitteista, jotka tukevat tällä hetkellä Zigbee2MQTT:tä.

https://www.zigbee2mqtt.io/guide/supported-hardware.html

Mitä erityistä uudessa dongle Plus-E:ssä on?

  • Perustuu EFR32MG21 piiriin
  • Zigbee 3.0 -protokolla
  • Ulkoinen, kääntyvä antenni parempaa signaalia varten
  • Alumiinikotelo vähentää tehokkaasti signaalin häiriöitä lisälaitteilta
  • Asenna reititin firmware käyttääksesi sitä signaalin laajentimena

 

Sonoff ZigBee 3.0 Dongle - Universaali Zigbee Tikku

Takaisin blogiin